Erik Wien

Seniorutvikler, tech lead, partner
ew@escio.no
+47 47 472 580 (tast 1)

Jobber som utvikler og har jobbet i Escio siden 2011. Svært interessert i teknologi og hvordan ting fungerer på et dypt nivå. Mye tid på jobb går med på å bygge eller forbedre verktøyene som mange av Escios løsninger er bygget med.

På fritiden er friluftsliv, gjerne turer i skog og mark, god avkobling. Også over middels interessert i hus og interiør og de siste årene har mye tid blitt brukt på huset, både utvendig og innvendig. Desto mer fornøyd om dette i tillegg kan blandes med teknologi, f.eks. gjennom lysstyring som justerer intensitet og fargetemperatur etter solas ferd over himmelen.

Samboer, bonuspappa og far til to sjarmører i pels.

Viktigste egenskaper

Systematisk og detaljorientert, men likevel i stand til å holde oversikt i prosjekter med kompliserte systemer med mange bestanddeler. Opptatt av å redusere kompleksitet i alle former, og å etablere verktøy og rutiner som muliggjør dette, enten det gjelder systemer eller forretningsprosesser.

Erfaring

2011 - d.d: Tech lead, seniorutvikler og partner, Escio AS Ansvar for research og evaluering av teknologier, teknikker og rammeverk for bruk internt i firmaet. Tech lead i mange kundeprosjekter med ansvar for overordnet systemarkitektur og støtteverktøy. I senere tid seniorutvikler på flere prosjekter med ansvar for oppfølging/opplæring av flere interne juniorutviklere.

2005-2011: Freelance webutvikler og grafisk designer, Wien Systems Tok websider gjennom hele prosessen, fra planlegging og spesifisering med kunder, til grafisk design og utvikling av HTML/CSS/Javascript til endelig implementasjon i CMS som Joomla og Silverstripe.

2005: Web developer, Maxus Media & Software 70% stilling med implementering av nettsider i firmaets eget CMS. Utvikling av moduler og ny funksjonalitet i CMSet.

Utdannelse

  • 2002-2006: Gjøvik University College / NTNU - «Bachelor i ingeniørfag, data». Spesialisering i programvareutvikling

Viktigste prosjekter og bidrag

  • Motorgruppen forhandlersider: Oppsett av rigg for å generere 150 unike nettsteder for forhandlere av Renault, Mitsubishi og Dacia i Norge. Utviklet import av forhandler- og bildata fra internt ERP-system til Contentful, i tillegg til deler av skreddersydd CMS for vedlikehold av data i Contentful.
  • Egmont: Hovedutvikler i iOS og Android apper som f.eks. Egmonts “Kryssordleksikon”. Ansvarlig for teknologivalg og utvikling i prosjekt relatert til modernisering av legacy-tjenester knyttet til kryssord.no.
  • European Space Agency (TREX): Ansvarlig for utvikling av datalag og REST API med støtte for komplett revisjonshistorikk.
  • EasyPublish CMS - produktsjef, tech lead og ansvarlig for migrering av legacy CMS til nye rammeverk

Programmeringsspråk

Javascript/ES2017, PHP, HTML, Sass/CSS, Handlebars, C++

Rammeverk/plattformer

React, Angular.js, Metalsmith, Contentful, node.js, Express, gulp, jQuery, Symfony, Propel, EasyPublish

Andre teknologier/tjenester

Docker, Amazon Web Services (EC2, ECS, Cognito, API Gateway ++), A