Utfordret egen bedrift med å lage sin egen konkurrent!

Selskapet Dekk og Felg ønsket å komme konkurrentene i forkjøpet, og ville ha en "digital dekkselger" for å utfordre seg selv, slik at kundene kunne kjøpe dekk enklest mulig.

Kunden kan kjøpe dekk og felg på nett, med noen svært få klikk. For Nettdekk gjøres bestillinger automatisk til grossist, og det sparer en hel del arbeid. Med forskuddsbetaling er også dette ute av verden når dekkene er klare for kunden. Vurderer du også å lage en konkurrent til deg selv, før konkurrenten din gjør det? Les om våre erfaringer med å utfordre. Og husk å kjøp dekk på nett, neste gang mønsterdybden er for liten: Nettdekk
Carl Erik Haavi, Daglig leder

Om kunden

Dekk og Felg AS ble startet høsten 1993, med en ansatt. Siden den gang har de stadig vært i utvikling og utgjør nå fem årsverk. I 2004 flyttet Dekk og Felg inn i helt nye lokaler på Kallerud i Gjøvik.

Utfording

Kunden ønsket å få utviklet den digitale versjonen av den fysiske butikken med salg av dekk, med og uten felger. Det var viktig at løsningen var svært brukervennlig, slik at man raskest mulig kunne finne riktige dekkdimensjoner. Utsjekk og betaling skulle gjøres på nett, med så få klikk som mulig.

Løsning

Siden det var mange systemer som skulle integreres - og det ikke finnes standardløsninger for denne typen nettbutikk, ble det utviklet en skreddersydd løsning. Løsningen er integrert mot motorvognregisteret gjennom et API for å finne merke, modell og årsmodell via registreringsnummeret. Viderer er den integrert mot dekkgrossisten Interspring i Nederland via nok et API som sjekker tilgjengeligheten av ulike dekk, og Klarna for enkelt og rask betaling.

For felger ble det gjort en integrasjon mot Intertyre, en grossist på felger.

Ved manglende match mellom data i motorvognregisteret og i Intersprint, ble det implementert en løsning hvor brukeren selv velger enkelte parametere for å få rett valg.

Resultater

Kunden kan kjøpe dekk og felg på nett, med noen svært få klikk. For Nettdekk gjøres bestillinger automatisk til grossist, og det sparer en hel del arbeid. Med forskuddsbetaling er også dette ute av verden når dekkene er klare for kunden.

Vurderer du også å lage en konkurrent til deg selv, før konkurrenten din gjør det? Les om våre erfaringer med å utfordre.

Og husk å kjøp dekk på nett, neste gang mønsterdybden er for liten: www.dekkogfelg.no

Høre mer om prosjektet?

Møt resten av teamet

No items found.