Escio utvikler morgendagens biometriteknologi for mobiler

Når du en gang i nær framtid kan logge inn på nettbanken din med ansiktsgjenkjenning, er det storsannsynlighet for at Escio bidro til å gjøre det mulig.

Fra venstre: Terje Krogstad, prosjektleder Escio, Hege Tokerud (Innovation manager TTO), Martin Stokkenes (stipendiat NTNU) og Kristoffer Klevenberg (utvikler Escio)

Forskere ved NTNU har utviklet nye algoritmer for biometrisk autentisering, og da de trengte en app som tar teknologien i bruk, falt valget på Escio.

Eksisterende teknologi for ansiktsgjenkjenning har hatt svakheter som gjør det mulig å lure systemet ved hjelp av for eksempel masker.Nyvinningen fra NTNU kombinerer gjenkjennelse av øye, netthinne og ansiktsform med nye algoritmer, noe som skal gi full sikkerhet mot juks.

Best løsning

- NTNU TTO utlyste anbudskonkurranse på utvikling av en prototyp av appen som vil ta i bruk denne teknologien. Dermed har de et fungerende verktøy å vise til overfor potensielle kunder og investorer. Escio hadde ikke det billigste tilbudet, men den beste løsningen. Dermed falt valget på oss, forteller prosjektleder i Escio, Terje Krogstad.

Prototyp klar våren2019

Samarbeidsavtalen ble nylig signert, men Krogstads team er allerede i gang med design. I løpet av vinteren vil en ferdig prototyp være klar. Deretter er NTNUs mål å selge teknologien til en eller flere store, internasjonale aktører på mobilmarkedet.

NTNU TTO

TTO, en forkortelse for Technology Transfer, er NTNUs«inkubator» for utvikling av forskning til konkrete ideer og ferdige produkter innen helse, medisin og teknologi. TTO bidrar til idèutvikling, praktisk tilrettelegging og eventuell finansiering.  Ved NTNU i Trondheim har TTO bidratt til nærmere 200 selskap med teknologi som spin-off fra universitets forskning.Samarbeidet med Escio er NTNU Gjøviks aller første samarbeidsprosjekt bygd på samme lest.

Vil du lese flere blogginnlegg fra oss?
Se alle våre innlegg, eller legg inn e-postadressen din nedenfor og få digitale tips og anbefalinger rett i innboksen din.