Blogg

Terje Krogstad

Escio utvikler morgendagens biometriteknologi for mobiler

Når du en gang i nær framtid kan logge inn på nettbanken din med ansiktsgjenkjenning, er det storsannsynlighet for at Escio bidro til å gjøre det mulig.

Er det ikke litt trangt her? Skal vi gå ut sammen?

Tonje deler sine erfaringer med hvordan det er smart å jobbe for å spare tid og penger i prosjekter, og treffe på hva kundene dine egentlig ønsker seg:

Tonje Vik Jevard

Leier team på fulltid

Aller Media, som publiserer blant annet Dagbladet, Se & Hør og KK, leier inn to ressurser 100 % fra Escio.

Tomas Jevne

Slipp unge talenter til!

Sommerferien er en gyllen mulighet for studenter til å få prøve seg i arbeidslivet og knytte kontakter.

Karen Stampen

Alt flyter — hva gjør vi nå?

Mellom 624 og 547 før vår tidsregning, levde den første filosofen Thales. Hans sentrale tese var at alt var i forandring. “Alt er vann”, mente Thales. Vann flyter, og står aldri stille.

Espen Holje

Angelika og Martin (25): Gjøvik var jo et sted man reiste fra

Angelika og Martin, begge på 25 møtte hverandre i Gjøvik. Her har de også tenkt å bli! Martin skulle bli elektroingeniør, mens Angelika skulle overta assisterende dagligleder rollen på Egon.

Karen Stampen

Innovasjon med røykdykkermonitor

I samarbeid med Kapabl og Gjøvik Brannvesen, og med god støtte fra Gjøvikregionen Utvikling og Innovasjon Norge, har Escio jobbet hardt med å bidra i utviklingen av et nytt produkt.

Karen Stampen

Tjenesteorientering: Bruk tilgjengelige data for å gi kunden verdi

Å åpne tilgangen til data som en organisasjon forvalter, er nødvendig for å imøtekomme etterspørselen etter nye digitale tjenester.

Terje Krogstad

Digitalisering — det angår også deg

Få problemstillinger preger den offentlige samtalen innen næringsliv og forvaltning mer enn ordet digitalisering. Hva betyr det? Hvordan og hvorfor skal vi gjøre det? Og hva skal digitaliseres?

Espen Holje

Dette må du gjøre for å lykkes med digitalisering

Det er skrevet mye om hvordan og hvorfor digitale prosjekter feiler, og det er forsket for lite på hva som skal til for å lykkes. Simula sin forskning rundt dette stemmer godt med egne erfaringer.

Espen Holje

Vi tror på å tenke sidelengs!

Dersom du har full kontroll på alt som skal til for å lykkes i et marked i endring, bør du ikke lese denne korte artikkelen.

Espen Holje

Digitalisering i byggebransjen

To rapporter fra sent i 2016 som presenteres hos bygg.no (nedlastbare PDF-er på siden) går inn i en tung materie, nemlig digitaliseringen av byggeplassene og byggebransjen.

Espen Holje

Data - det nye gullet?

Etter 34 foredrag innen digital kommunikasjon og markedsføring under ”8 minutes-konferansen” i Oslo forrige uke, sitter jeg igjen med noen hovedpoeng, men det viktigste er fortsatt mennesket.

Karen Stampen

GDPR - GledesDrePeR

Og hvem er det som er gledesdreperen? EU har vedtatt en ny personvernforordning som styrker vanlige menigmann og -dames kontroll på og rettigheter i forhold til egne personopplysninger.

Terje Krogstad

Girl Tech Fest - en dag full av teknologi!

Hva skjer hvis du gir 9 år gamle jenter en hel dag med kvinnelige teknologer, og lar dem eksperimentere med blant annet koding og bygging av roboter?

Kristine Jorskogen

Automatisering og en digital hverdag

Du har helt sikkert hørt dem før - ordene automatisering og digitalisering. De er flittig brukt både i medier og av folk i IT-bransjen, men vet du egentlig hva de betyr?

Kristine Jorskogen

Vi gjør SCRUM mindre scrum-mende

Har du hørt om SCRUM? Muligens har du det, men som så mange andre har du ikke villet spørre hva det er og hva det betyr.

Tomas Jevne

Bli din egen konkurrent!

Du skal ha bodd lenge under en stein langt utenfor mobildekning, uten radio eller aviser for ikke å ha fått med deg at “innovasjon” er det mest brukte ordet i debatten om Norges fremtid.

Tomas Jevne

En klamp om foten - hva er din legacy?

Fra den første kodelinje eller system som velges etableres avhengigheter til senere. Det er om å gjøre å ha en plan for håndtering av dette slik at det ikke hindrer fremdrift rundt neste sving.

Håvard Narvesen

Hyllevare eller skreddersøm?

Du trenger en digital løsning. Hva gjør du? Første skritt er å avdekke hva hva du faktisk trenger. Dette er ikke nødvendigvis krystallklart, og det kan hende du trenger hjelp til å avdekke behovene.

Tomas Jevne

MVP - på testnivå ut til kunden

Et MVP er “minste brukbare produkt”, eller “det minste du kan bygge som gir kunden verdi”. MVP representerer det grunnleggende i produktet eller tjenesten din, men har ikke all funksjonalitet.

Tomas Jevne

Ut i verdensrommet med ESA

Smidig prosjekt med ESA om teknologiveikart for utforskning av verdensrommet. Escio er stolte av at vi har levert programvare til den europeiske romfartsorganisasjonen ESA.

Espen Holje

API - hva for noe?

Teknologer kaster rundt seg med uttrykk og forkortelser som gir lite mening for de som ikke er innvidde. Vi forsøker å forklare hva et API er for lekmann.

Espen Holje